۲۶ دی ۱۳۹۲، ۱۲:۴۹

روحانی در جمع مدیران صنعت نفت:

خادمی که برگزیدید به تمامی عهدش به هر قیمتی وفادار می ماند/ خطوط قرمز را در مذاکرات رعایت می کنیم

خادمی که برگزیدید به تمامی عهدش به هر قیمتی وفادار می ماند/ خطوط قرمز را در مذاکرات رعایت می کنیم

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه آنچه برای ما اهمیت دارد، رعایت خطوط قرمز و توجه به منافع و امنیت ملی کشور است، گفت: ما این خطوط را در مذاکرات و سیاست ها رعایت کرده و خواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن روحانی در ادامه برنامه های سومین روز سفر استانی دولت به خوزستان با حضور در جمع کارکنان صنعت نفت با بیان اینکه ما در جلسه رأی و انتخاب وزیر نفت دیدیم که چه خبر است. البته می دانستیم بهتر لمس کردیم.

وی افزود: در مذاکره با دنیا و شش قدرت جهان دیدیم که چه ها شد. من خیلی حرف دارم که در وقت لازم می گویم.

روحانی تصریح کرد: من خواهم گفت که یک عده نمی خواهند تحریم ها برداشته شود و یک عده به دلیل ضرر شخصی مادی و گروهی نمی خواهند روابط عادی با دنیا برقرار کنیم.

روحانی با بیان اینکه ما باید خودمان را برای این ملت فدا کنیم، گفت: ما این را باهم شروع کردیم و شما خادمی را با آراءتان برگزیدید و این خادم به تمامی عهدش با هر قیمتی که باشد وفادار خواهد ماند و با هم این راه را ادامه خواهیم داد.

وی تاکید کرد: مردم باید در صحنه باشند اگر با هم بودیم راه را تا پایان طی خواهیم کرد. ما وحدت، انسجام و مشارکت مردم را می خواهیم ما حمایت رهبری انقلاب را می خواهیم. از همین جا لازم است از رهبر معظم انقلاب به دلیل اینکه دولت قدم به قدم در راه دشوار خود از حمایت ایشان برخوردار بود، قدردانی کنم.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه علی رغم همه مشکلات در اینکه در راه خود پیروز خواهیم شد تردید ندارم، خطاب به مدیران صنعت نفت کشور اظهار کرد: ما باید کاری کنیم که نفت را ارزان تر تولید کنیم. در این راه از هیچ تهمتی نترسید؛ چراکه من همه آنها را به عهده می گیرم اگر شرکتی یک ریال کار را برای ملت ارزان تر انجام بدهد حق با آن شرکت است.

وی با تاکید بر اینکه ما در دولت از فشار این و آن نمی ترسیم عنوان کرد: ما باید نفت را سریع تر تولید و برداشت کنیم بویژه در حوزه های مشترک نفتی و گازی که جزو اولویت های ما به شمار می رود.

روحانی خطاب به وزیر نفت نیز گفت: دولت و رئیس جمهور با تمام توان حمایت خواهند کرد تا بهترین و توانمندترین شرکت ها با فناوری بهتر و قیمت کمتر بکار گرفته شود؛ چراکه ما با کسی قوم و خویش نیستیم و با هیچ کشور، هیچ شرکت و هیچ فردی عهد اخوت نبسته ایم.

وی با بیان اینکه دولت در راه خدمتگزاری و پیشرفت کشور از هیچ تهمت و اتهامی واهمه ندارد، گفت: شما می دانید که علیه من و دولتم ... مهم نیست. از این موضوعات غصه دار نشوید و به آن فکر هم نکنید.

رئیس جمهور ادامه داد: من می فهمم حرف هایی که می زنم چقدر هزینه دارد و چقدر سنگین است من هم اکنون آماج تیرها را می بینم، اما نترسید و اتکاءتان به خداوند باشد. ملت ما، ملتی خوب، فداکار و غیور هستند و در کنار ما خواهند بود آنها در این راه به دولت کمک کرده و ما را رهبری خواهند کرد.

وی با تاکید بر اینکه برداشت و تولید از مخازن و حوزه های مشترک نفتی و گازی جزء اولویت های دولت است، خاطر نشان کرد: وزارت نفت هر برنامه ای دارد که منجر به یک روز، یک ساعت و یک دقیقه برداشت زودتر می شود باید کمک کنیم و به رغم مشکلات، منابع را تامین خواهیم کرد.

 روحانی بهبود و ایجاد فضای جدید سیاسی را که در پی اجرایی شدن اولین مرحله توافق ژنو شکل خواهد گرفت، وعده داد و اضافه کرد: این طناب هایی که به ناروا و به اسم تحریم بر دست و بال اقتصاد کشور بسته بودند، کم کم برداشته می شود؛ چراکه اراده دولت بریدن و قطع کردن این طناب ها بوده است. اولین اقدام در این رابطه چند روز دیگر و با اجرایی شدن مرحله اول توافق ژنو انجام خواهد شد و در حوزه پتروشیمی، کشتیرانی، صنعت، خودرو و بانک ها بخشی از تحریم ها برداشته خواهد شد.

وی با بیان اینکه البته ما از تحریم ها نمی ترسیم، اما با طناب هایی که بر دست و بال اقتصاد بسته شده بود، نمی توان کار کرد، یادآور شد: آنها خیلی شعار می دهند که ساختمان تحریم باقی می ماند، اما ما توانستیم چند پایه آن را در هم بشکنیم. باید توجه داشت که توطئه دنیا علیه ما به اسم تحریم که طی 7-8 سال انجام شده است یکروزه برداشته نمی شود.

رئیس جمهور کشورمان در خصوص برخی نقدها درباره اقدامات دولت نیز گفت: بعضی نقدها قشنگ است، اما بعضی دیگر از نقدها مثل این است که نعوذ بالله به خلقت خداوند عده ای ایراد می گیرند. باید توجه داشته باشیم که در مذاکرات و عقد توافق با دنیا کشورهای مقابل ما، کشورهای ضعیف گوشه کنار دنیا نیستند و جزء شش قدرت مهم دنیا به شمار می آیند که دارند با ما حرف می زنند.

وی ادامه داد: از اول هم گفته ایم که به دنبال یک توافق برد-برد هستیم ما نگفتیم که باید توافق برد-باخت به نفع ما باشد. البته در مذاکره باید حداکثر زرنگی و توانمندی را داشته باشیم.

روحانی تصریح کرد: آنچه بنده در مدت فعالیت خود در حوزه سیاسی و سیاست خارجی می دانم، این است که افرادی را که برای مسئولیت دیپلماسی کشور انتخاب کرده ام جزو قوی ترین افرادی هستند که می شناختم البته در طرف مقابل هم افراد قوی ای حضور دارند.

وی با تاکید بر اینکه آنچه برای ما اهمیت دارد، رعایت خطوط قرمز و توجه به منافع و امنیت ملی کشور است، گفت: ما این خطوط را در مذاکرات و سیاست ها رعایت کرده و خواهیم کرد.

رئیس جمهور بکارگیری فناوری در پیشبرد صنعت به ویژه در حوزه نفتی را بسیار بااهمیت خواند و اظهار کرد: بیش از صد سال است که ما با این صنعت کار می کنیم، اما باید همیشه خودمان را با کشورهای پیشرفته مقایسه کنیم و برای حل مشکلات نیز قدم برداریم. در قدم اول باید تلاش ما برای رفع مشکلات از طریق تخصص ها و توانمندی های داخلی باشد در غیر این صورت به منظور بکارگیری فناوری بهتر باید از طریق خارج مشکلات این بخش را حل کنیم.

وی ادامه داد: در حوزه نخبگان نیز مشکلاتی در گذشته وجود داشت که آن را حل کردیم مشکلاتی بین بنیاد ملی نخبگان و وزارت علوم بوجود آمده بود که خیلی سخیف است و متاسفانه این دو نهاد از یکدیگر شکایت کرده بودند و به دنبال چنین مسائلی بودند که خوشبختانه این مشکلات برای دستگیری از توان بنیاد ملی نخبگان حل شد.

روحانی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب برای جلوگیری از خام فروشی نفت تصریح کرد: بر اساس توصیه و تاکیدات رهبر معظم انقلاب ما به تدریج باید از خام فروشی فاصله گرفته و قدم به قدم این کار را شروع کرده و به سرانجام برسانیم.

وی درباره تقاضای وزیر نفت مبنی بر اجرایی شدن تخصیص دو درصد از درآمدهای نفتی استان خوزستان به مردم مناطق نفت خیز یادآور شد: مردم بومی باید احساس کنند این ذخایری که وجود دارد و البته برای ملت و آنها است از آنِ خودشان است. زندگی کردن در کنار ذخایر نفتی تبعاتی بویژه از حیث زیست محیطی دارد و ما مردم منطقه را از طریق انجام اقداماتی خوشحال کنیم که یک راهش آنچه وزیر نفت مورد اشاره قرار داد، است.

رئیس جمهور در خصوص اختصاص درصدی از درآمدهای نفتی به مردم مناطق نفت خیز گفت: باید درباره این موضوع بحث کنیم و کار کارشناسی انجام بدهیم، این هم یکی از ایرادات من است؛ چراکه من در همه حوزه ها متخصص نیستم و باید در این خصوص با کارشناسان مشورت کنم.

وی اضافه کرد: البته خداوند به بعضی ها توانایی هایی داده که آنها در همه حوزه ها متخصص هستند، اما بنده تا مشورت نکنم و نظر کارشناسان را جویا نشوم، نه شرعا و نه قانونا خود را مجاز به تصمیم‌گیری و اعلام نظر نمی دانم. حتی پیغمبر خدا که منبع رحمت بود از سوی خداوند متعال مأمور می شود که در حکومت با مردم مشورت کند. خداوند متعال می خواهد به ما یاد بدهد که بدون مشورت و کار کارشناسی نمی توان تصمیم درستی گرفت.

روحانی در خصوص یکی دیگر از امتیازهایی که باید برای مردم بومی خوزستان قائل شد، خاطر نشان کرد: در صنایع مختلف استان اگر قرار است افرادی استخدام شوند در شرایط مساوی حق با نیروهای بومی است، از طرفی موضوع استخدام درصدی از درآمدهای نفتی خوزستان به مردم مناطق نفت خیز باید در تهران بررسی شود تا پس از تصمیم گیری به صورت لایحه به مجلس برود. مردم خوزستان حق بزرگی بر گردن ما و همه ایران دارند و هرچه به آنها خدمت کنیم، کم است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در دیدار با مدیران و کارکنان صنعت نفت کشور که در داروخوین برگزار شد، در خصوص منافع شخصی مادی کشور که در دارخوین برگزار شد، گفت: این دیدار بر اساس احترام رئیس جمهور و دولت به کارکنان غیورو زحمت کش صنعت نفت و گاز کشور است.

رئیس جمهور با بیان اینکه مساله نفت در کشور ما و حتی در دنیا حائز اهمیت بوده و هست، خاطر نشان کرد: می دانید از دهه ها پیش نقش نفت از نقش اقتصاد بالاتر بوده است و این موضوع در برقراری روابط در جهان بسیار استراتژیک و تاثیرگذار است.

وی ادامه داد: اگر گفته می شود جنگ های خلیج فارس، جنگ نفت بوده، حرف درستی است و حتی خیلی از جنگ های دنیا را میتوان در این زمره برشمرد. معنای این واژه ها این است که نفت بسیار اساسی و تاثیرگذار است و در حقیقت انرژی حول صنعت و اقتصاد است. البته مساله جایگزینی انرژی بجای نفت که بعضا مطرح می شود، زمان می برد و حتی در صورت جایگزین شدن باز هم نفت نقش خود را دارد.

روحانی با بیان اینکه حرکت علیه استثمار خارجی از ایران آغاز شد، یادآور شد: حرکت علیه استثمار خارجی از موضوع نفت و در قضیه ملی شدن صنعت نفت از ایران آغاز شد که در حقیقت کشور ما در این بخش جزء پیشتازها بوده است.

وی اضافه کرد: حتی در انقلاب اسلامی هم ضربه آخر را به انرژی کارکنان صنعت نفت زدند وقتی امام(ره) اعلام کرد که شیر نفت در اختیار انقلاب است غرب در مواجهه با این موضوع و اینکه سربازان ارتش و پس از آن کل نیروهای مسلح جذب انقلاب شده اند، در برابر ملت و انقلاب ایران تسلیم شد.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در دنیای امروز و حرکت های بین المللی و منطقه ای نقش بسیار مهمی دارد، عنوان کرد: در بحث اقتصاد نفت و گاز حرف اول را می زند اینکه چقدر تولید می کنیم و چه میزان توان و ظرفیت برای تولید نفت داریم، یعنی قدرت ملی. اینکه ما توانمندیم چقدر استخراج کنیم و تولید ما صیانتی باشد جزء قدرت ملی، فناوری و مدیریت کشور محسوب می شود.

وی تاکید کرد: اگر امروز می خواهیم با دنیا از منافع ملی سخن بگوییم قطعا سخن گفتن بدون قدرت، شعار است کسی که زیاد داد می زند معنایش این است که خبری نیست پس بهتر است کم حرف بزنیم، اما قدرت داشته باشیم و دنیا هم این موضوع را خودش خواهد فهمید.

روحانی خطاب به کارکنان و مدیران صنعت نفت اظهار کرد: شما ظرفیت تولید را افزایش بدهید؛ چراکه هر مقدار صادرات ما بیشتر بشود، قدرت ملی کشور هم بیشتر خواهد شد. بنابراین ملاحظه می کنید که نفت تنها مساله ای برای انرژی و اقتصاد نیست، بلکه یک سرمایه استراتژیک و تاثیرگذار برای کشور است.

رئیس جمهور ادامه داد: در دیپلماسی هم وقتی با دنیا حرف می زنید باید توجه داشته باشید که اگر ایران می‌توانست بخش بزرگی از گاز اروپا را تامین کند که در آینده امیدواریم محقق شود، آیا آنها می‌توانستند هر روز بازی درآورده و تحریم جدیدی علیه ما داشته باشند؟

کد خبر 2215713

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha